lauantai 14. maaliskuuta 2015

Tunnin tunika

Pitkästä aikaa tuli ommeltuakin. Tämä pallokangas odotteli ompelupöydälläni pari kuukautta, ja lopulta tunikan tekemiseen meni tunti aikaa!


Mittasin leikkausta varten samantyyppisen vanhan tunikan. Leikkasin sen perusteella ilman muuta kaavaa. Kappaleet ovat tosi yksinkertaiset. Ompelukin meni nopeasti, kun kangas ei edes purkaannu. En yliluotellut reunoja mitenkään.


Kaikkineen työhön tosiaan meni vain se tunti. Nyt olen käyttänyt tunikaa useaan kertaan ja olen tosi tyytyväinen. Se sopii yhtä hyvin lyhyen suoran hameen kuin kapeiden farkkujen tai muitten housujen kanssa.


Yllä olevassa kuvassa mukana myös yli vuosi sitten tekemäni virkattu alpakka-silkkihuivi, joka on ollut ihanan pehmeä ja lämmin käyttää.

Kun saisin useammin aikaan ommella! Neulomiseen ja virkkaamiseen verrattuna kynnys aloittaa on suurempi edelleen, vaikka minulla nyt on kokonainen iso pöytä ompelua varten eikä konettakaan tarvitse koskaan koota pois.


Kuvat otin Naantalissa, ihana aurinkoinen kevätpäivä!4 kommenttia :

 1. Voi kun o kivan näköinen. Tuosta kun olisi kaavat, tekisin heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa vaan mitata johonkin sopivan kokoiseen omaan vaatteeseen ja tehdä alunperin liian iso, että voi pienentää, jos ei ekalla kerralla onnistu! Pääntien kohdalla päinvastoin eli ensiksi liian pieni, suurentaa voi.

   Poista
 2. Kiva tunika. Sinulla on nätti ompeluhuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aiemmin minulla oli vuosikaudet ompleuhuone, nyt vasta viime vuonna sain taas sellaisen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger