maanantai 16. maaliskuuta 2015

I love Instagram!

On ollut mielenkiintoista seurata omalla kohdallani, mitkä sosiaalisen median sovellukset alkavat innostaa ja jäävät pitkäaikaiseen käyttöön. Facebookia olen nyt käyttänyt runsaat 7 vuotta. Sinä aikana on ollut vain muutama päivä ilman sitä. Käyttö on muuttunut - nyt toimin pääasiassa suljetuissa ryhmissä. Näissä on niin suomen- kuin englanninkielisiä käsityöryhmiä että omaan työhoni liittyviä ammattiryhmiä. Seinäjulkaisut ja niiden seuraaminen ovat huomattavasti harventuneet alkuvuosista.


Minulla on ollut Twitter-tili vuosikaudet ja työni takia olen koettanut pakottaa itseäni käyttämään sitä. Mutta ei, se vain ei ole minulle! Käyttö rajautuu yksittäisiin tapahtumiin, joissa kommunikointi tapahtuu hashtagien kautta sekä ajoittaiseen ammattitiedon etsimiseen. Olen luovuttanut. En pidä siitä eikä minun ole pakko!

https://instagram.com/tuulamaaria

Instagram sen sijaan, love at first sight! Kuvia, kuvia, ihania kuvia loputtomiin. Päätin luoda tilin, jota käytän vain käsityöhön. Alusta asti olen pääasiassa käyttänyt englanninkielisiä tagejä, koska halusin mahdollisimman laajalti erilaisia seurattavia ja seuraajia. Siinä vaiheessa, kun olin saanut parisen sataa seuraajaa, aloin lisäillä muutamia suomenkielisiä hashtagejä.

Mainos:  Ansaitse rahaa verkkosivuiltasi!

Aluksi kannattaa mielenkiintoisten seurattavien löytämiseksi käyttää monia erilaisia hashtagejä, riippuen siitä, mikä kiinnostaa. Itse käytän mm. näitä:
 • crochet
 • crocheting 
 • colorcrochet
 • crochetaddict
 • knitted 
 • knitting 
 • knitstagram
 • knittersofinstagram
 • iloveknitting
 • fairisle
 • handmade
 • yarn
 • wool
 • fiberarts
Kun löydän mielenkiintoisen kuvan, klikkaan tietenkin, että tykkään siitä. Se on myös keino saada tekijä huomaamaan sinut ja ehkä hän tulee katsomaan omia kuviasi. Usein vilkaisen, mitä muuta henkilöllä on. Saatan klikkailla hänen tagejaan löytääkseni taas erilaista.

Kun löydän kuvan, josta oikein paljon pidän, avaan sen tykkääjälistan. Useimmiten jollakin samasta kuvasta tykänneillä on itsellään ihania kuvia. Instagrammissa kommentointi on siinä mielessä hankalampaa kuin Facebookissa, että kommentin tykkäysnappulaa ei ole.

Kun on jonkin aikaa käyttänyt Instagrammia, sen etsi-nappulasivulla sinulle olevat ehdotukset alkavat paremmin arvata, mistä pidät. Sitäkin kautta löytää toisinaan oikeita helmiä. Äskeisiä ehdotuksia minulle:Käyn myös läpi listaa niistä, jotka ovat tykänneet kuvistani ja alkaneet seurata minua. Olen päättänyt, että seuraan vain henkilöitä, joitten kuvista erityisen paljon pidän. Siksi minulla on kaiken aikaa ollut seuraajia selvästi enemmän kuin seurattavia. Jos joku postaa peräkkäin kuvia koirista, maisemista tai lapsistaan, lakkaan seuraamasta. Saatan joskus luoda toisen tilin sekakuvia varten, mutta toistaiseksi en ole tuntenut siihen tarvetta.

Kun löydän hienoja töitä esittelevän henkilön, käyn läpi, keitä hän seuraa. Ja taas löytyy lisää aarteita!

Minkä tahansa kielisiä tagejä seuraamalla voi löytää mielenkiintoisia käsitöitä. Yksi esimerkki: turkkilaiset tuntuvat virkkaavan paljon ja ovat aktiivisia Instagrammissa. Turkinkielisillä termeillä örgü (neulonta) ja tigisi (virkkaus, voidaan myös kirjoittaa heidän erikoisilla merkeillään, joita en tällä koneella saa!) olen löytänyt paljon mielenkiintoista. Turkinkielisen tagin virtaa tänään:Aika paljon ihmiset tuntuvat käyttävän neulonta ja virkkaus-termejä sekaisin, oli kieli mikä tahansa!

Joillakin käyttäjillä on paljon keskustelua kuvissaan. Sitä kautta heihin tutustuu paremmin ja saa käsityksen heidän elämästään.

Jos et ole koskaan käyttänyt Instagrammia ja avaat linkkejäni tietokoneella, ota huomioon, että Instagram on mobiilisovellus. Kuvavirta näkyy koneellakin, mutta kuvia ei voi lisätä ja suurin osa toiminnoista ei näy.

Lopuksi muutama mieliseurattavani:

https://instagram.com/queen_babs Sydneyssä asuva ihanan värikkäitä töitä tekevä virkkaaja, joka kirjoittelee samalla kaikkea elämästään huonon terveyden varjossa.

https://instagram.com/suregal27 Amerikkalainen, postailee usein kuvia keskeneräisistä kokeiluistaan uusien mallien luomisessa. Myös paljon keskustelua kuvissa.

https://instagram.com/yarnbombs Kalifornialainen mies, joka tekee valtavia neulegraffiti-installaatioita luontoon. Olen itsekin ottanut osaa lähettämällä töitä, hän kerää niitä ympäri maailman.

https://instagram.com/orguvedekorasyon  Turkkilainen, kauniita ammattitasoisia valokuvia sisustuspainotteisesti.

https://instagram.com/_jujujust_  Barcelonasta, pääosin ryijymäisiä seinätekstiilejä, huomattavan kauniit kuvat.

https://instagram.com/maritparit Norjalainen. Hempeän värisiä töitä, eli erilainen kuin useimmat voimakkaita värjeä käyttävät seurattavani, mutta kauniita kuvia.

https://instagram.com/ashley_crochet_orgu Turkkilainen. Värikästä, värikästä :)

https://instagram.com/laurawasilowski Ihanan värikkäitä taiteellisiä tilkkutöitä, alla kuva hänen profiilistaan:


Tämän tekstin kirjoittamisen aikana sain 400. seuraajan :)

2 kommenttia :

 1. Kiitos kivasta blogista! Ja jatkossa myös instagrammista. Postauksesi oli hyvä avaus instan ihmeelliseen maailmaan. Ehkäpä jatkossa tulee seurattua näitä käsityöjuttuja myös sieltä blogien, facebookin ja twiittien lisäksi. Näihinhän menee jo nyt enemmän aikaa kuin itse tekemiseen... ;-) Mutta pää pöhisee jatkuvasti uusia valloittavia ideoita ja se on kiva se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä ideoita tosiaan tulee nykyisin joka tuutista :) Mutta hyvä niin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger