sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ohjevideoista

Sattumalta avasin Youtube-kanavani hallintapaneelin juuri, kun enkelivideon ohjeessa oli tasan 10 000 katsomiskertaa.

Olen tehnyt videoita harvakseltaan pari vuotta, ja mielenkiintoista nähdä, mistä tulee suosittu. Sitä ei  voi edeltä arvata. Useimmiten lyhyet videot ovat suosituimpia. Laiska itsekin olen katsomaan pitkiä!

Noin puolet videoista on suomeksi, toinen puoli englanniksi. Englanniksi tietenkin mahdollisten katsojien määrä on moninkertainen. Siksi ne videot, joitten tekemiseen menee paljon aikaa, teen englanniksi. Englanti oli pääasiallinen käyttökieleni niin monta vuotta, että itselleni ei ole merkitystä, kumpaa kieltä puhun. Aksentteja löytyy Youtubesta laidasta laitaan, joten se ei haittaa!

Osa videoista on syntynyt jonkin Facebook-ryhmänkeskustelun tuloksena. Joku on kysellyt jotain, ja vastauksena olen päätynyt tekemään videon. Yllättäen näin syntyi suosituin videoni, hirvittävän huonolaatuinen! http://youtu.be/zfeD5t5bKJ0  Tein sen äitini tyhjässä kaikuvassa asunnossa. Mutta siihen tulee paljon espanjankielisiä katsojia jonkin käsityösivuston linkin kautta. Huonotasoinen, mutta asia tulee esille ja väärällä kielelläkin! Eli miten ekat kerrokset tuollaisessa matossa menevät.

Videoita on kiva tehdä! Edelleen käytän editointiin vain Windowsin elokuvatyökalua, kun se on niin kätevä. Koneessani makaa käyttämättömänä  ammattilaisohjelma Premiere. Joskus vielä opettelen sen kunnolla! Omat opiskelijani osaavat sitä, mutta olen ollut laiska, kun se ei kuulu omiin opettamiini aiheisiin verkkoviestinnässä.

Hiukan enemmän nyt panostan. Käytän järjestelmäkameraa ja jalustaa ja minulla on ylimääräisiä valoja.

Miten käsitöitä opeteltiin ennen internetiä?! Onhan se paljon muuttunut, kun nyt kuka tahansa voi jakaa ohjeita ja ideoita.

Tässä Youtube-kanavani Tuula Maaria linkki. Minulla ei ole vielä tarvittavaa 500 seuraajaa, että saisin suoran osoitteen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger