sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Virkattu kello

Olen pitkään halunnut tehdä kellon, jonka kellotaulu olisi virkattu. Nyt sitten sellainen valmistui!


Tein pohjan yhtenä pyörylänä. Halkaisija on 26 cm. Lanka Blend Bamboo, koukku 3. Kovetin sen liima-vesiseoksella, jossa liimaa oli hiukan enemmän kuin vettä. Annoin kuivua vuorokauden.

"Numerot" on virkattu erikseen, kovetettu myös ja sitten liimattu päälle. Näissä käytin valkoista Scotch-liimaa. Erikeeper, puuliima tms käy yhtä hyvin.


Liimasin koneiston kiinni kontaktiliimalla, että se varmasti pysyy. Koneisto on askarteluliikkeestä ostettu, Junghans-merkkinen. Se oli kallein, joka heillä oli, mutta ajattelin, että ehkä se olisi myös paras ja pysyisi ajassa. Eikä kallis sekään, vähän toista kymppiä. Sen mukana ei ollut mitään ohjeita. Kun en ollut aiemmin kiinnittänyt kellokoneistoa, olin vähän epävarma, miten kaikki menee. Mutta kai se oikein meni, kun kello käy!Käännän mahdollisesti viisarit vielä toisin päin. Toinen puoli on valkoinen ja se saattaa tässä kirjavassa kellossa näkyä paremmin. Seuraavaa kelloa varten hankin viisarit ajoissa nettikaupasta, että on laajempi valikoima. Nyt meni koneisto edellä, mutta näin voimakaskuvioisessa voisi olla yksinkertaiset suorat viisarit.

Olen oikein iloinen työstä, juuri sellainen kuin halusin ja omaa tyyliäni - vaikka ei minulle tulekaan, vaan tyttärelle! Mutta koska hän jatkuvasti haluaa kaikki kirjavat virkkauskokeilunikin, niin luotan,  että hänkin pitää tästä.

8 kommenttia :

 1. Jopa on ihana kello, sopii käsitöiden tekijälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo, nyt pitää tehdä itselle myös, kun tämä meni lahjaksi!

   Poista
 2. Ompa nätti ajannäyttäjä. Tuota katselee ihan mielikseen muutenkin. Ei sillä ajalla niin väliä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä minullekin kellon ulkonäkö on tärkeämpi kuin se aika :)

   Poista
 3. Mielettömän upea-runsas ja värikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koetan tämän tapaisiin töihin tehdä niin paljon väriä ja tekstuuria kun saa sopimaan :)

   Poista
 4. Makean herkullinen kello.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger