sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

DIY taulunkehys

Jouluna tyttäreni toi minulle ihanan värisen maalauksen Balilta. Hän oli siellä syyslukukauden vaihto-opiskelijana. Maalaus on sen muotoinen, 42 x 115 cm, etten halunnut siihen kehystä. Aluksi suunnittelin naulata sen lastulevyyn tai muuhun vastaavaan. Mutta siitä olisi tullut liian painava. Päädyin tekemään puulistoista kehyksen.

Aloitetaan lopusta eli valmiista taulusta olohuoneen seinällä.


Ostin Bauhausista tarvikkeet, yhteensä 4 metriä puulistaa, sopivan kokoisia nauloja ja ruuveja sekä kulmaraudat ja liitosraudat.


Tässä mittailen listojen kiinnityskohtia.


Jotain työkaluja on vuosien varrella kertynyt. Söpöä kukkavasaraa en lopulta käyttänyt, perinteinen puusepän vasara oli parempi! Niitäkin löytyi kaapista kaksin kappalein.


Jiirilaatikko ja sahakin löytyivät parvekkeen työkalulaatikosta. Pölyssä ja ruosteessa - en ole tainnut käyttää sen jälkeen, kun muutin nykyiseen kotiini ja asensin suurimman osan laminaattilattiasta itse.


Ruuvasin kehikon kokoon.


Naputtelin taulukankaan pienillä nauloilla kehikkoon ja lisäsin ruuveihin kiinnitetyn rautalangan ripustusta varten.Kulmat olivat vaikeimmat ja jokainen kulma päätyi erilaiseksi, joten en laita niistä lähikuvia!

Olen tosi tyytyväinen. Valitsin maalauksen itse, tytär laittoi valokuvia lukuisista erilaisista. Taulu sulautuu keltaiseen seinääni ja sopii hyvin myös vastapäisen seinän isokuvioisen tapetin väreihin.Taas sain hiukan lisää väriä kotiini :) Joku pitää varmaan kitschinä, mutta koti tehdään itselle, ei muitten mielipiteiden mukaisesti!

Muuten, mitä mieltä olette: onko parempi näyttää valmis projekti julkaisun alussa vai vasta lopuksi?
1 kommentti :

  1. Aivan ihana taulu!!! Ja juuri noin se näyttää parhaimmalta, kehykset eivät olisi sopineet.
    Mä tykkään kun näen ensin lopputuloksen ja sen jälkeen työvaiheet ja viimeiseksi vielä ihan lähikuvan valmiista työstä.
    Kiinnostus herää siitä valmiista ja haluaa nähdä toteutuksen. Tosin joskus kun lopputulos ei kiinnosta, jää loppu osa katsomatta sitten kokonaan...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger