perjantai 29. huhtikuuta 2016

Virkkauskaavio-ohjelman opettelua

Kerroin olleeni huhtikuun alkupuolella pari viikkoa Portugalin Albufeirassa. Se ei ollut pelkkä lomareissu, vaan halusin rauhassa kehitellä myös käsityösuunnitelmiani eteenpäin.

Minulla on ollut koneella jo monta kuukautta virkkauskaavioitten teko-ohjelma Crochet Charts. Se on ilmainen. En ollut ehtinyt tutustua siihen kunnolla. Nyt sain rauhassa keskittyä siihen. Pian julkaistavaa ohjetta tehdessäni pääsin ohjelmaan sisään. Se ei ole täydellinen, mutta helppokäyttöinen ja kätevä.


Vastaavia on muitakin. Kaikille, jotka tekevät omia ohjeita, suosittelen tätä tai samankaltaista ohjelmaa. Siinä on lukuisia erilaisia merkkejä valmiina, voi käyttää värjeä ja kieputella merkkejä miten haluaa, suurentaa, pienentää, ryhmitellä, tehdä riveissä tai ympyrää.

En ole töissäni luontaisesti tarkka missään ja siksi ohjeitten teko on hankalaa. Omasta mielestäni on ihan sama, onko jossain 9, 10 vai 11 silmukkaa, mutta ohjeen on oltava täysin oikein. Tämä ohjelma auttaa paljon myös kirjoitetun ohjeen tekemisessä. Voi tehdä ensin kaavion ja sitten kirjoittaa sen pohjalta.

Innostuin tästä kovin ja nautin ohjelmalla työskentelystä!

Viihdyin Algarven alueella valtavan hyvin ja haluan ehdottomasti mennä uudelleen. Kokosin joitakin Portugalin maisemakuvia kuvaesitykseksi:

 


4 kommenttia :

 1. Apua...osaiskohan sitä itsekin. Tykkäisin julkaista ohjeita mutta olen todella huono tekemään niitä! Jospa tällä onnistuisin :)

  VastaaPoista
 2. Apua...osaiskohan sitä itsekin. Tykkäisin julkaista ohjeita mutta olen todella huono tekemään niitä! Jospa tällä onnistuisin :)

  VastaaPoista
 3. Tämäpä oli mukava löytö. Mietin juuri, mistä voisi saada tuollaisen ohjelman! Tein blogiini virkkausohjeen piirtämällä käsin ja monen yrittämisen jälkeenkin lopputulos näytti sekavalta piirustukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsin piirtämällä itse asiassa saa tehtyä nopeammin, mutta ohjelmalla lopputuloson monin verroin selkeämpi ja ammattimaisemman näköinen. Ohjelmaa ei enää saa ladattua tuolta, korjaan linkin, kun löydän sen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger