perjantai 15. joulukuuta 2017

Minikokoinen virkattu joulusukka, video ja kaavio

Viime vuonna tein virkatun joulukellon, jonka ohje ja video ovat olleet valtavan suosittuja. Nyt päätin tehdä samalla idealla joulusukan kuusenkoristeeksi. Joulusukat eivät  pikkulahjojen säilytyksessä ole Suomessa kovin yleisesti käytettyjä. Irlannin-vuosinani ihastuin niihin.

erivarisia-joulusukkia

Kuvio on nopea virkata ja sen oppii pian ulkoa. Blend Bamboo -langasta koukulla 3 sukan korkeus on n. 10 cm. Kuvassa yksi sukka on virkattu kovasta kullanvärisestä virkkauslangasta. Sen olen kovettanut askartelulakalla, koska muissa sukissa käytetty liima ei ota metallilankaan kunnolla kiinni. Käytin puuliimaa, johon sekoitin n. 40% lämmintä vettä.

Laitoin sukkia monien joulukorttien mukaan. Tuli tietenkin kiire, joten jouduin kuivattamaan liiman uunissa! Uunin käytössä on oltava varovainen. Lämmitin sen vain 50 asteeseen ja pidin sukkia siellä runsaan tunnin.


Kun liima oli vielä märkää, sirottelin sukkien päälle hienojakoista kimalletta. Kun sukat olivat kuivia, kopistelin niistä ylimääräisen kimalteen pois, ettei se leviä joka paikkaan.

virkattu-joulusukka-kuusenkoriste


Joulusukan kaavio


Tässä kaavio sukan virkkaamiseen. Olen tehnyt kaavion ilmaisella Crochet Charts -ohjelmalla.

Aloitusketju kaavion alalaidassa on merkitty vihreällä. Aluksi virkataan nirkkokerros ja sen jälkeen siirrytään jatkamaan virkkausta ketjun toisesta reunasta.

Kiedotun pylvään virkkaaminen on videolla tällä kohdalla: https://youtu.be/U4N74cEdCFA?t=6m10s

Kaavion alapuolella on yksityiskohtainen ohjevideo englanniksi.

joulusukka-virkkauskaavio

joulusukan-kaavion-selitys

Ohjevideo
Olen nyt tehnyt näitä parikymmentä, ne ovat niin nopeita. Niissä voi käyttää mielikuvitustaan lisäämällä kaikenlaisia koristeita, mitä kotona sattuu olemaan.

Voit valita sivulta tämän kuvan Pinterestiin:

virkattu-kuusenkoriste-joulusukka

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger