lauantai 11. marraskuuta 2017

Kätevä & Tekevä -messuilla Lahdessa

Suomessa on paljon erilaisia käsityömessuja, ja oli mukava kokemus nähdä Lahden Kätevä & Tekevä -messut. Vaikka messut eivät ole massiivisen isot, siellä oli innostava tunnelma, ja paljon hyvää ohjelmaa. Ohjelman monipuolisuus yllätti positiivisesti. Minulle messuilla ohjelma onkin viime vuosina noussut tärkeimmäksi, ei niinkään myyntiosastojen kiertely. Lahdessa oli sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja, esityksiä että paljon työpajoja.

(Linkit tuotteisiin tai yrityksiin eivät ole maksullista yhteistyötä!)

Vuoden askartelija 2017
Vuoden askartelija Anna-Leena Rajamäki esittelemässä portfoliotaan. Haastattelija Hanna Kopra

Ohjelma vaihteli räsymattojen huutokaupasta puheenvuoroihin bloggaamisesta, ideoitten kaupallistamisesta ja joukkorahoituksen käytöstä leivontavinkkeihin ja kulttuuriperinnön luentoon.

Ihana nähdä voimakkaan väristä nyplättyä pitsiä nypläystyöpajassa.

Violettia nyplättyä pitsiä

Nypläystyöpaja


Oman esitykseni aihe oli "9 vuotta käsityöbloggaajana". Kerroin bloggaamisen muutoksista vuosien varrella. Suurin muutos on ollut eri some-sovellusten valtava rooli. Tosin suomenkielisessä blogissani suurin osa uusista kävijöistä tulee Google-hakujen kautta. Englanninkielisissä blogeissani yli 70% tulee Pinterestistä.

Tekniikka kuntoon

Esitysten pitämisessä koetan olla kuulostamatta liikaa opettajalta! Mutta väkisin 15 vuottani opetustyössä ovat vaikuttaneet tapaan tuoda asiat esille.

Oli sovittu, että kerron myös Kalevala CALista. Siinä otin myös esille somen merkityksen siinä, että projektista tuli niin laajalti levinnyt ja suosittu.

En muista aiemmin nähneeni virkatusta ketjusta kudottua mattoa. Hieno idea! Siihen saisi kulumaan valtavat määrät jämälankoja!

Virkatusta ketjusta kudottu matto


Käsityökeskus Kankurin Ilon mattohuutokauppaa oli mielenkiintoista seurata. Yhden maton tuotto luovutettiin Nenäpäivä-keräykseen.

Mattohuutokauppa

Vaikka normaalisti pidän vain voimakkaista väreistä, tämä oli silti minusta kaunein messuosasto. Siellä ei ollut käyntikortteja, joten olen jo unohtanut sen nimen, mutta se on Parkanosta. Monet tuotteet ovat kierrätettyjä.

Kierrätettyä sisustusta

Lankamyyntiosastoja oli vain muutama, mikä oli hyvä! Minulle ei kotiin mahdu enempää lankaa. Pari viikkoa sitten ostin taas uuden hyllykön lankojani varten.

Ideaa seuraavaan Knit 'n' Tag -neulegraffititapahtumaan. Tai omaan polkupyörään!

Virkkauksella koristeltu polkupyörä


Virkkukoukkusen parkkikiekko oli pakko ostaa, se oli niin ihanan pirteä!

Virkkukoukkusen kirjava parkkikiekko


Matkalla bussille ja kotiin huomasin ihanan, suositun kahvilan vanhassa puutalossa. Kahvila Oskari, siellä kannattaa pistäytyä, jos Lahdessa käy.

Kahvila Oskari Lahdessa

Kahvila Oskari Lahdessa
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger