torstai 7. helmikuuta 2019

Tyyny koukkuamalla - ohjeeni Simply Crochet -lehdessä

tyyny-ympyraa-koukkuamalla


Jossain vaiheessa ihastuin ympyränä koukkuamiseen kaksipäistä virkkuukoukkua käyttäen. Muistan vielä, kun ensimmäisen kerran näin tekniikan. Siitä on vuosia, en muista, kuinka monta. Mutta se oli Turun Käsityömessuilla, yhdellä osastolla esiteltiin tekniikkaa.

Kun olin oppinut perustekniikan, kokeilin sen muunnoksia. Erityisesti pidän hunajakennopistosta. Tein mm lapaset siten, että käytin hunajakennopistoja kuvion tekemiseen peruspistoilla tehdylle pohjalle. Lapasista enemmän täältä.

lapaset-koukkuamalla

Kun suunnittelin malleja, joita ehdottaisin englantilaiseen Simply Crochet -lehteen, päätin käyttää tätä tekniikkaa. Ohje julkaistiin nyt uusimmassa lehdessä. Samassa lehdessä on minusta esittely takakannen sisäsivulla, jossa on aina jonkun suunnittelijan esittely.

Täältä voit lukea koukutun tyynyn esittelyn ja nähdä koko tyynyn kuvan. Aika paljon työtähän tyynyssä on ja pitää olla tarkkana, ettei mene sekaisin, onko vuorossa oikea vai nurja silmukka! Sivulla on myös tekemäni tekniikkavideo.

Omalla YouTube-kanavallani on jo pitkään ollut video koukkuamisesta ympyrää hunajakennopistoilla. Juuri sillä tekniikalla tein tyynyn, mittasin vain sopivan kokoisen aloituksen.



Tyyny oli nyt neljäs kerta, kun suunnittelemani virkkaustyö julkaistiin Simply Crochet -lehdessä. Ensi kesäksi hyväksyttiin taas kaksi uutta. Toinen on jämälangoista tehtävä pikkutyö, toinen vähän isompi. Ne tulevat alustavasti kesä- ja heinäkuun lehtiin. Jännitän jo, minkälaista lankaa he lähettävät minulle isompaa työtä varten! Ehdotuksessa kerron, mitä lankaa olen käyttänyt mallitilkkuun, mutta useimmiten se vaihtuu johonkin, joka on Briteissä helpommin saatavilla. Ainoa, mitä he eivät ole vaihtaneet, ovat olleet Dropsin langat.

Samalla tekniikalla olen tehnyt muita töitä, mm tabletin suojuksen ja kännykkäpusseja. Kännykkäpussista on myös ohjevideo.

Eli jos sinulla ei vielä ole kaksipäistä virkkuukoukkua, aika hankkia sellainen!

2 kommenttia :

  1. Kaunista jälkeä osaat tehdä. Minulla työ alkaa aina jostain syystä kaventua kun teen ympyränä vaikka en tee kavennuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä siinä joutuu olemaan tarkkana, ettei hyppää yhdenkään silmukan yli, ei edes kerroksen päättymiskohdassa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger