tiistai 6. syyskuuta 2011

Lautanauhakurssi jatkui

Eilinen lautanauhakurssi jatkui tänään. Päätin toiseksi illaksi luoda uuden loimen. Näin siksi, että huomasin, kuinka hankala minun on hahmottaa sitä, miten loimilangat pistellään oikeisiin reikiin oikealta puolelta. Tein maitopurkeista 16 uutta lautaa. Tässä illan tulos:


Tässä malli, jonka piirsin. Ihan en vielä ollut varma, miltä se valmiina näyttäisi, vaikka katsoin mallia netistä löytämistäni malleista. Mutta hyvin se toimi! Vähitellen nauhasta opin myös näkemään, missä kohdin pitää alkaa kääntää lautanippua päinvastaiseen suuntaan. Nauhassa on virheitä, mutta jatkan harjoittelua.


En tee ohjeita itse tekniikasta, koska niitä on netissä paljon sekä suomeksi että englanniksi. Englanninkielinen termi on card weaving tai tablet weaving.

Etsiessäni tietoa Googlella törmäsin online-sovellukseen, jolla voi suunnitella lautanauhamalleja. os. http://theloomybin.com/cw/. Sen käyttöliittymä ei ole parhaita mahdollisia, joten kesti hiukan aikaa keksiä, miten se toimii. Mutta kyllä se toimii. Se näyttää, minkälainen perusnauha tulee milläkin väreillä pujotelluilla laudoilla mitenkin päin käännellyillä laudoilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger