perjantai 2. syyskuuta 2011

Silmukoiden luominen neulomalla

Huomasin, että Suomessa silmukoiden luominen neulomalla tehdään aavistuksen verran eri tavalla kuin englanninkielisessä maailmassa. Tässä Käspaikan kaavakuvassa ja videossa se tulee selkeästi esille www.kaspaikka.fi/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/neuloen_luominen.html . Siinä seuraava silmukka luodaan tosiaan neulomalla edellisen läpi. Englantilainen systeemi on tehdä uusi silmukka kahden edellisen silmukan välistä (uusimman vasemmalta puolelta).

Päätin testata molempia, että näen, kuinka suuri ero niissä on. Alla olevassa ylempi puikko on luotu neulomalla edellisen silmukan takaa, alempi sen läpi. Näistä kahdesta silmukan läpi luominen on nopeampaa, koska jokaisen silmukan kohdalla kestää hiukan enemmän löytää oikea kohta puikolle. Toki mikä tahansa tekniikka nopeutuu, kun sitä käyttää paljon.


Neuloin sitten kumpaankin muutaman kerroksen samanlaista neuletta. Seuraavassa kuvassa edelleen silmukan takaa luotu ylimpänä, silmukan läpi alempana:


Nämä kaksi tapaa saavat aikaan hiukan erilaisen lopputuloksen. Uuden silmukan luominen edellisen takaa luo vahvemman ja näkyvämmän reunan. Siksi käyttäisin sitä mihin tahansa aloitukseen. Silmukan läpi luotu ei minusta ole yhtä siisti, siksi käyttäisin sitä ensisijaisesti silloin, kun reuna ei tule näkyviin. Se sopii erityisesti taitettuihin päärmeisiin ohuutensa vuoksi.

Nämä ovat tietenkin mielipidekysymyksiä, jotka eri ihmiset näkevät eri tavoin! Itse olen yli 40 vuotta luonut ristikkäin ja pääosin teen niin varmaan jatkossakin, mutta näitä oli mukava testata.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger