lauantai 2. elokuuta 2014

Ideoita Iittalasta

Kävin eilen Iittalan lasikylässä ja naivistisen taiteen näyttelyssä. Yksi parhaita lähteitä saada oma ideointi liikkeelle on innostava taidenäyttely!

Kuten näyttelyn esittelyssä sanotaankin, se on hyvänmielen näyttely. Lähes kaikki työt kuvaavat ikuista sunnuntaita - kaunista, iloista, sadunomaista elämää. Sellaisen katsomisessa voi vaihteeksi rentoutua, siis muunlaisiin taidenäyttelyihin verrattuna. Näyttelyssä sai valokuvata, kunhan ei levitä kuvia nettiin, joten en levitä! Mutta samat kuvat ovat siellä jo moneen kertaan, joten voin laittaa linkkejä kuvahakuun!

Kaksi taitelijaa olivat minulle merkityksellisimmät:
Katja Mesikämmen ja Marit Björnegran . Nimistä siis linkit netistä löytyviin tauluihinsa. Paljon pieniä yksityiskohtia ja kirkkaita värejä.

Täällä tuli taas esille se, että tarvitsen paljon värejä ympärilleni voidakseni hyvin. Siksi kotini on niin värikäs. Kaikissa töissäni käytän voimakkaita värejä ja paljon värejä, koska tuntuu, että on "pakko" - positiivisella tavalla! Varmaan jokaisella ihmisellä on se oma värimaailma, jonka keskellä on hyvä olla.

Iittalassa minua ei kiinnostanut lasi vaan ympäristö ja muutamat käsityöläisputiikit.

Näyttely on vanhassa koulurakennuksessa. Laitan kuvan siitä, koska rakastin koulunkäyntiä, uuden lukukauden alku oli aina juhlaa ja siksi edelleen rakastan myös koulurakennuksia!


Rakennuksessa on kaunis portaikko vinttikerrokseen. Onkohan alunperin ollut opettajan asuntoon. Hienoa, ettei kuluneita askelmia ole maalattu :)


Lasimäellä toimivista käsityöputiikeista pidin paljon tästä rakennuksesta ja pihapiiristä. Siellä myydään keramiikkaa ja tekstiiliä.
Alla kuvattu liike on melkoinen sekasotku sitä sun tätä, mutta sitä oli kiva tutkia. Rakastan tilkkutyökankaita ja niitä siellä on suuri valikoima. En kuitenkaan ostanut - vaikka tilkkutöitä on ihana tehdä, pysyn toistaiseksi niistä erossa, koska aika ei yksinkertaisesti riitä!


Tuossa Soilin liikkeessä oli myös loom band -tarvikkeita, joihin ensimmäisen kerran törmäsin Irlannissa ollessani. Saattavat olla hyvinkin tunnettuja myös Suomessa, en vain ole kuullut. Tässä linkki nuoren ystäväni Instagram-tiliin, jolle hän kerää tekemiään loom band-nauhoja ja esineitä: http://instagram.com/creations_ni.

Päivän annista taidenäyttely oli ylivoimaisesti paras, mutta innostava päivä kaikkineen.

2 kommenttia :

  1. Iittala on kyllä inspiroivimpia paikkoja, josta todellakin saa hyvän mielen ja luovuudelle polttoainetta! Melkein vuosittain käyn siellä ....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle oli eka kerta, mutta varmasti ei viimeinen!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger