lauantai 23. elokuuta 2014

Sukkablokit Ikean leikkuulaudoista

Pitkään olen halunnut blokit, joilla muotoilla valmistuneet sukat. En ole raaskinut ostaa enkä saanut aikaan tehdä!  Kastelen valmistuneet sukat aina kunnolla läpimäriksi ja tähän asti olen muotoillut ne pyyhkeen päällä. Siinä on kuitenkin hankala saada paria täysin saman kokoiseksi ja muotoiseksi.

Olin miettinyt blokkien valmistusta mm. uunissa kovetettavasta massasta, kun Facebook-ryhmästä sain paremman ja helpomman idean! Hippusia-blogissa oli ideana tehdä ne Ikean taipuisista leikkuulaudoista. Päätin tehdä samoin!

Ikean Drälla-leikkuulaudat tulevat kahden kappaleen pakkauksessa. Hinta on tällä hetkellä 1,99 €.

Tarvitaan siis leikkuulaudat ja mattoveitsi sekä alusta, jolla mattoveistä voi käyttää. Käytin keittiön ulosvedettävää leivinlautaa. Saksillakin tähän pystyy, mutta parhaita saksia ei kannata käyttää. Mattoveitsellä on helpompi leikata siististi. Senkin käyttöön idea tuli Facebookista.

  

Piirsin muodon sopivan kokoisen sukan mukaan. Toista leikatessa käytin ensimmäisen reikää mallina, ja osasin jo laittaa kuvion ihan reunalle, että leikkulautaa jäisi mahdollisimman paljon lapsen sukkaa varten!


Leikkasin varteen reiän, josta blokattavat sukat voi ripustaa kuivumaan. Kirjoitin tussilla sukkien koon. Kannattaa varmistaa, että käytössä on permanent-tussi!


Valmista! Nyt on helpompi kuvatakin uusia sukkia kuin omissa jaloissa! Nämä riippuvat yläkaapin vetimistä Ikean koukuista, jotka normaalisti ovat eteisessä avainkoukkuina.


Äh, sukka on siten päin, että kerroksen vaihtumiskohta on varren kohdalla näkösällä, mutta en viitsi ottaa uutta kuvaa!


9 kommenttia :

 1. Taas opin uutta; en ole edes tiennyt että kudotut sukat pitäisi muotoilla!
  Nuo kirjavat sukat ovat niin kauniit, miten niitä ikinä raskii käyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä raskii käyttää, koska muuten ne ei mene koskaan rikki eikä ole syytä tehdä lisää sukkia :)

   Poista
 2. Tämä oli mahtava idea ja varmasti tulen kopioimaan! Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea ja kaunis sukka!

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Mukava törmätä idean jatkojalostajiin ja toteuttajiin! Ja aivan ihana kirjoneulesukka, itsellä aina palaa käpy kirjoneuleiden kanssa :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! Tämä idea tosiaan on sellainen, että kannattaa levittää! Teen vielä sen muutoksen, että teen blokkeihin reikiä keskelle, että sukat kuivuu nopeammin. Muokkaan sen blogiin, kunhan ehdin.

  VastaaPoista
 6. Miten sinä tuon muodon sait aikaan? Minun kengänkoko on 44 ja miehen 47.. Käykö vanha sukka vai pitääkö vain mitata jalkaa ja vääntää siitä.. Mutta ehdottomasti laitan miehen tekemään tuollaiset :-)

  Nykyisin taitaa olla lapasillekin samantyylisiä, hmm.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirsin vanhan, sopivan sukan mukaan. Se, kuinka paljon taipuu kantapään kohdalla, on ihan arvaamalla tehty, katselin netistä kuvia muista, kuvahaulla sock blockers!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger