lauantai 16. elokuuta 2014

Värimietteitä ja kirjavat sukat

Olen maininnut ennenkin, että värit ovat minulle kaikki kaikessa. Mutta ei mitkä tahansa värit, vaan juuri ne "oikeat"! Vasta vuosien mittaan olen vähitellen alkanut tajuta, mitkä ovat minulle ne oikeat värit. Ne, jotka saavat hyvälle tuulelle ja luovat innostusta, eivät masenna tai työnnä luotaan. Hyvältä ja pahalta tuntuvien värien ero voi olla hyvinkin pieni ero saman väri kahdessa eri sävyssä!

Olen kiinnittänyt huomiota, että kun teen työn, josta olen iloinen ja jonka värejä rakastan, muutkin pitävät siitä. Onko se outoa? Jos taas teen jonkin väriyhdistelmän vaikka siksi, että jonkin väriset langat sattuvat olemaan alennuksessa, en itse pidä lopputuloksesta eikä suuri osa muistakaan.

Minusta on ihanan rentouttavaa neuloa kuviollisia sukkia. Muistan sen tunteen jo kansakouluikäisenä, kun loppukesästä aloin tehdä uusia sukkia talvea varten.


Tuskin koskaan suunnittelen uutta sukkaa kovin tarkkaan etukäteen, vaan päätän kuviot sitä mukaa kun sukka etenee. Lapsena rakastin metallipuikkojen kilinää, nykyisin bambupuikkojen keveyttä ja pehmeyttä. Siksi en tee sukkia magic loop-tekniikalla, vaikka se saattaisikin olla kätevämpää. Haluan nauttia työstä enkä vain lopputuloksesta!

Yllä olevan sukan väriyhdistelmät ovat mielestäni ihania. Sen sijaan osa lastenneuleista, joitten kuvan julkaisin muutama päivä sitten, eivät ole väreiltään onnistuneita. Ne on luotu väkinäisesti. Tässä kuva uudelleen. Merkitsin isolla X:llä ne kaksi työtä, jotka ovat minusta "väärän" värisiä. Eli eivät ole minun värimaailmaani. Niistä tulee epämukava olo. Ne samassa kuvassa parempien värien kanssa pilaavat ne hyvätkin!


Omien värien löytyminen on ollut pitkä prosessi. Nykyisin kuulostelen, tuntuuko ja näyttääkö jokin yhdistelmä hyvältä. Jos ei, en enää tee sitä virhettä, että jatkaisin sellaista työtä. Pahalta tuntuvat useimmat "haaleat" värit, tai väriyhdistelmät. - Ja hyväksyn sen, että väreillä on minuun niin valtava vaikutus, vaikka läheskään kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia!

8 kommenttia :

 1. Tosi upea sukka.
  Oma huomioni kiintyi tuossa kuvassa juuri tuohon oranssi-mustaan paitaan, se on mielettömän kaunis. Itselleni on nyt oranssi noussut vanhvasti esille, ennen en voinut sitä sietää, nyt tarvitsen sen lämpöä ja voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä näkee, että eri värit vaikuttavat eri ihmisiin eri lailla :) Tuo oranssi on minulle esimerkki siitä, että sama väri eri sävyissä voi olla tuntua hyvältä tai huonolta. Pidän joistakin oransseista paljonkin, mutta en tuosta sävystä, enkä varsinkaan yhdistettynä mustaan!

   Poista
 2. Ihanat värit kerrassaan! Blogisi on inspiroiva ja kärjestä aloitettavat sukat postauksesi on minulla aloitussivuna :) Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Tämä on niin ihana blogi,että mulla on tänäänkin vierähtänyt paljon aikaa tätä selatessa. Ihania kuvia Irlannista ja kaikesta. Sukat ova tosi kauniit iloisissa väreissään. Suloisia lastenneuleitakin. Sydänmekko on minun ehdoton suosikki.Taitava olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla, että blogista löytyy mielenkiintoista luettavaa!

   Poista
 4. Vitsit, sulla on kyllä värisilmää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jokaiselle erilaiset värit tuntuu hyviltä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger