maanantai 6. huhtikuuta 2015

Värikkäät neliöt

Löysin tämän kuvion Instagrammista (pitääkö kirjoittaa 1. vai 2. m:llä, en tiedä, kun molempia näkee!) Muutamia muutoksia tekemällä neliö alkaa tuntua juuri sopivalta suunnittelemaani värikkääseen kesätoppiin. Neliön kaavio on täällä: https://instagram.com/p/033gV7F-bw/?tagged=rusticlacesquare Kun siitä klikkaa hashtagia #rusticlacesquare saa näkyviin kaikki sillä tagillä julkaistut kuvat.

Eka testikuvioni, jossa olen vähentänyt 5 pylvään ryhmät 4-pylväisiksi kaavioon nähden:


Mutta keskiosa näyttää tuossa ja muitten tekemissä neliössä liian tiiviiltä ja tukkoiselta. Siksi tein siihen reikiä toisessa testikuviossa:


Alempaan olen jo tyytyväinen. Hiukan mietin, pitäisikö keskiöön tehdä kohopylväitä... Neliöiden koko on 18cm. Koukku 3. Käytetty lanka on pääosin Blend Bamboo paitsi alemman neliön vihreä. Blend Bamboo on ihana lanka, jossa on monia värejä, mutta voimakas vihreä puuttuu. Vihreä on puuvillalanka, Svarta Fåretin Tilda.

Turun käsityömessuilta ostin venäläistä pellavalankaa ihanissa väreissä kesätoppia varten. Seuraavaksi testaan, miten hyvin tämä kuvio sopii niillä virkattavaksi. Lanka on minulle aivan vieras ja siinä on pelkästään venäläinen teksti vyötteessä. Eli ensin virkkaan mallitilkun, jota pesen moneen kertaan ja vääntelen, että näkee, kestääkö se käytössä!


Luulen, että neliöitten kiinnittämiseksi kunnolla toisiinsa tulen huomattavasti pienentämään tuota kulmalenkkiä, että kiinnittyvät tasaisesti.

5 kommenttia :

 1. Lovely !!!!!!!!!!!!!!!!
  Have a great week !
  Anna

  VastaaPoista
 2. Heipsis Tuula Maaria !
  FB:n kautta eilen tänne tupsahdin ja voih.. ihastuin. Siinä meni aikaa ja evästä kun innostuin selailemaan tätä blogiasi. Täällä on niin valtavan paljon kaikkea uutta ja opettavaista tällaselle alottelevalle nyhrääjälle. Nyt vaan iski ähky ... mistä alkaisin .. kun olis niin paljon mitä kokeilla. Taidan kuitenkin tehdä ensiksi torkkupeiton virkkaamalla .. nyt vaan pähkäilen lankavalintaa .. oisko Maija vaiko jokin puuvilla .. ääh, on vaikea valita kun ei ole minkäänlaista kokemusta erilaisista langoista ( muista ku novitan 7-velj. ja nalle. niitä kun on myynnissä ruokakaupassa .. mut en oikein tykänny ) lankakauppoja kun ei ole lähistöllä niin netin kautta on hankittava ilman näppituntumaa :-)
  Jos sinulla olis jokin vinkki lankoihin niin kerrotko :-)
  Nyt jatkan tätä blogisi selailua ja ihailua ! sadepäivänterveiset Hannele !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista! Olen tosi huono vastailemaan blogissa, kun niin paljon menee aikaa FB-ryhmissä ja Instagrammissa, paljon aikaa on kulunut viestistäsi! Tosi kiva, että pidät blogistani. Langoista sen verran , että ainakin Lankamaailmassa on suuret valikoimat, nettikaupassakin. Samoin monissa muissa tietysti, esim. Tapion kauppa. Torkkupeittoon oletkin ehkä jo valinnut langat, mutta itse pidän enemmän villasta tai 75% villasta, kun se on lämpimämpää. Intoa sinulle töihisi :)

   Poista
 3. Ihana malli, kiitos! Suunnittelen että jos virkkaisin yksivärisestä langasta tunikamekon tästä mallista kuten Romantic Lady blogissaan. Kannattaa käydä, sielläkin kaikkia ihania ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin Instagrammissa nähnyt tällä tehtyjä yksivärisiä, se toimii kivasti myös. Pitää käydä katsomassa tuota blogia myös.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger