torstai 2. huhtikuuta 2015

Vauvanpeitto valmistui

Tutuille syntyy pian poikavauva. Olen niin perinteinen, että kokosin Gjestalin Maija-langan kaikki siniset sävyt ja tein niistä lahjaksi peiton. Koukku 3,5, virkattu V-stitchillä. Peiton koko on 65 x 80 cm. V-stitchistä löytyy monta kaaviota netistä.


V-stitch-silmukat voivat yhtä hyvin olla pylväitä tai puolipylväitä. Tässä käytin pylväitä, ettei peitosta tule liian tiivis. Huivissa aiemmin tänä vuonna käytin puolipylväitä. Pidän Maija-langasta paljon. Vaikka se on edullinen, se ei nukkaannu ja siinä on kivan "silkkinen" tuntu. Ainoa negatiivinen puoli on se, että se on hiukan liian löysäkierteistä. Nopeasti työskennellessä langan säikeet toisinaan eroavat toisistaan. Mutta kiva peruslanka, siinä missä vuosia sitten käytin Novitan Nallea ennenkuin siitä tuli niin karkea ja nukkaantuva.Aloituksen tein virkkaamalla suoraan kiinteitä silmukoita ilman aloitusketjua. Jos ei ole tuttu, voit katsoa videoni aiheesta, https://youtu.be/eXYItiZijxM. Yhtä hyvin tietenkin voisi aloittaa silmukkaketjulla.

Lopuksi kerros kiinteitä silmukoita valkoisella ympäri koko peiton.


Vauvan laskettu aika on nyt viikonloppuna - toivottavasti ei mene kovin paljon  yli!

10 kommenttia :

 1. Ompa todella kaunis peitto!

  VastaaPoista
 2. Beautiful colors, beautiful work !!!
  Happy Easter !!!!
  Anna

  VastaaPoista
 3. Kaunis peitto! Harmi ettei omassa lähipiirissäni ole vielä vauvat ajankohtaisia, minullakin on nimittäin kaikkia vauvalankoja jemmassa. Tuliko tässä mallissa paljon lankojen päättelyä vai virkkasitko langanpäät mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee valmiiksi, jos piakkoin ilmaantuu tarvitsijoita lähipiiriin :) Kovin paljon ei tullut lankojen päättelyä, koska kuljetin langat reunaa pitkin seuraavaan kohtaa, jossa tarvitsin. Silloin katkaisin, kun halusin jonkin värin alkavan eri puolelta, minne se oli jäänyt, ja silloin tällöin, kun langat alkoivat sotkeentua. Ne juoksutetut langat peittyivät reunuksen alle, katkaistut päättelin. Olisi päässyt vähemmällä päättelyllä, jos olisin tehnyt tiiviimmän reunavirkkauksen ja piilottanut ne sinne. Mutta pidän päättelystä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger