perjantai 24. huhtikuuta 2015

Haastava Fox paws -kuvio

Olen neulonut niin pitkään ja useimmiten tehnyt omat mallini, että harvoin käy, etten kuvasta pysty tekemään jotain kuviota tai mallia. Nyt sellainen löytyi! Instagrammissa törmäsin sattumalta Fox Paws -nimiseen kuvioon.  Sitä on kaikenlaisissa väriyhdistelmissä ja moniin eri töihin käytettynä. Katsoin sen tekniikkaan liittyvät kaksi videota, https://youtu.be/2yO-2NyJ9Zk ja https://youtu.be/pN2-iZHKj74. Noissa mallin suunnittelija selittää, miten tehdä suuri määrä kavennuksia tai lisäyksiä kerralla.

Koetin saada selvää, miten kuvio oli tehty, mutta nopeasti huomasin, että kannattaa maksaa ohjeesta 6 dollaria. Aikaa menisi muuten tuhottomasti. Englanninkielisen ohjeen voi ostaa Ravelrystä: www.ravelry.com/patterns/library/fox-paws .

Eilen sitten testasin sitä! Olen iloinen, että onnistuin ensimmäisellä kerralla. Mutta käsivoimaa tuon tekeminen vaatii, esim. yhden silmukan lisääminen 9 silmukaksi tuo isot silmukkaryppäät puikolle! Kun tekee virheen, on aika hankala purkaa oikeaan kohtaan.


Olen oikein tyytyväinen kokeiluun! Huomasin, että siinä kannattaa käyttää tiukkakierteistä lankaa, josta ei halkea säikeitä. Kävin tänään ostamassa työtä varten lankaa. Päädyin Drops Cotton Merinoon, joka on puolet merinovillaa, puolet puuvillaa, suositeltu puikkokoko 4. Turussahan on nyt Dropsin lankoja myyvä liike, Käsityökeskus Tuuma ortodoksisen kirkon takana olevassa kauppakäytävässä torin laidalla.


Värit ovat hiukan himmeämpiä kuin mitä tavallisesti käytän, mutta kun niitä tulee viisi, väriä silti riittää. Ostin kuusi väriä, pitää päättää, mikä jää pois!

Jatkoin mallitilkkuani vielä siten, että lyhennetyillä kerroksilla yläreuna tuli tasaiseksi. Silloin kuvio-osuuden jälkeen voisi tehdä työn yläosan sileänä neuleena tai vaikka virkata. Tuo kuvio on nimittäin aika hidas neulottava!


En ole vielä ihan varma, minkä työn teen. Eniten kiinnostaisi jonkinlainen t-paidan tai kangaspuseron päällä pidettävä hihaton tunika. Saa nähdä!

1 kommentti :

  1. Kiitos neuvoista. Minulla meni huomattavasti kauemmin opetellessa, mutta onnistuin. Mari

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger