torstai 1. lokakuuta 2015

Värikäs virkattu neliö, video

Käsitöissä tyylini menee koko ajan värikkäämpään suuntaan. Mitä enemmän väriä ja tekstuuria, sitä iloisemmaksi tulen jonkin työn katselusta. Siksi on luonnollista, että omat työt ovat sitä tyyliä. Nyt lähdin kehittelemään virkattua neliötä, jossa lähes joka kerroksella vaihtuu väri ja jossa on päälle tulevia kuvion osia. Overlay - mikähän olisi hyvä suomenkielinen termi?

Kokeilujen jälkeen päädyin tähän:


Osassa kokeiluja on mm. kulmissa nirkkoja kahdella kerroksella. Rakastan sitä, että kerroksen nirkot ovat eri väriä kuin kerros muuten tai ulottuvat useamman kerroksen yli. Lopulta jätin sen kuitenkin pois.


Koko ajan etsin ideoita niin Instagrammista, Pinterestistä kuin Googlen kuvahaullakin. Tässä linkki kuvahakuun "crochet overlay". Instagrammissa laitoin tälle tagiksi #overlaysquare.

Tein kuviosta taas englanninkielisen ohjevideon. Tämä on pisin video, jonka olen tehnyt. Mietin kyllä, jaksaako kukaan seurata kolmiosaista videota! Ennen editointia videopätkät olivat yhteensä lähes tunnin pituisia. Editoinnin jälkeen videota on yhteenä n. puoli tuntia. Tämä on samalla kokeilu videoista. Tähän asti olen huomannut, että teknisesti hyvin helpot video-ohjeet ovat suosituimpia. Tämä vaatii enemmän taitoa ja varsinkin kärsivällisyyttä.

Videossa en näytä kuvioitten virkkaamista yhteen lopussa. Se täytyy tehdä kahdella eri kerroksella, eli ensin muutamasta sinisestä nirkosta ja lopuksi pinkeistä nirkoista ja ketjusilmukkaketjusta.

Testailin eri värivaihtoehtoja:
3 kommenttia :

  1. Todella kaunis. Heittäydyin blogisi vietäväksi...oikein mielelläni. Paljon kaikkea kaunista ja ihanaa, opittavaa ja kokeiltavaa, vaikka mitä. Tervetuloa kurkkaamaan "Riihen ikkunasta"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Katselin blogiasi, ihanan värikäs ja kivoja ideoita :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger