sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Helpot vauvan sukat, ohje

Näitä sukkia on kiva ja nopea tehdä. Nämä ovat n. ½-vuotiaalle, jonka jalkaterän pituus on 10 cm. Malli venyy niin paljon, että mahtuu kauan.Vanhassa blogissani on sama ohje pikkuvauvalle ohuemmasta langasta. Tässä olen käyttänyt lankoja, jotka voi neuloa 3½-4 puikoilla.16 silmukkaa =10 cm, puikot 3½.
Luo 66 silmukkaa ja neulo niillä aina oikein 20 krs.
21. krs: päätä kerroksen alusta 20 silmukkaa, neulo kerros loppuun
22. krs: päätä kerroksen alusta 20 silmukkaa

Työ näyttää tällaiselta, keskelle jää 26 silmukkaa.


Neulo jäljelle jääneillä 26 silmukalla 12 krs sileää neuletta (tai enemmän, jos on kyse isommasta vauvasta). Sen jälkeen kavenna ilman välikerroksia aina 2 s yhteen kunnes jäljelle jää 4 s.


Katkaise lanka ja jätä pitkä langanpää. Pujota se loppujen 4 silmukan läpi ja ompele tai virkkaa etureuna kiinni. Minä virkkasin piilosilmukoilla. Lopuksi ompele takasauma, eli kahtia taitettu aloitusreuna.

Toisessa sukassa vaihdoin sukkapuikot aina-oikein-osan loputtua ja neuloin lopun ympyrää. Sukka on hiukan pienempi, siinä ei kärkiosassa ole 12 kerrosta.Näissä jätin aina-oikein-osan siten päin, että lankojen värien vaihdot näkyvät selvästi. Kärjessä on 3 kerroksella yksinkertainen kirjoneulekuvio valkoisella langalla. Kaavio alla.


Kuviossa on 4 silmukkaa, joten se ei mene tasan 26:lle, vaan jonnekin jää isompi väli. Tyypillistä minun tapaani neuloa, keksin työtä sitä mukaa kun teen enkä mieti liikoja :) Mutta kärkeen voi keksiä mitä tahansa kuvioita tai raitoja.

7 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger