sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Cashmir-pipo

Tampereen kädentaitomessuilta ostin Snurrelta pari kerää ihanan pehmeää Cardiff cashmir-villaa. Se on sen verran hintavaa, etten raskisi tehdä mitään isompaa, mutta pipo on sopiva pikkutyö. Minulle on tärkeää, että päähine ei vähääkään kutita, ja tämän langan en luulisi kutittavan ketään.


Minulla on pitkään ollut suunnitteilla ostaa lasinen pää, jonka päällä kuvata päähineitä, mutta aina vaan se jää!

Tein tämän puikoilla no 3, silmukoita on 126, aloitettu alareunasta. tehty itselleni, pään ympärys 58 cm. Muuten sileää eikä mitään alareunaa, vaan reuna saa kiertyä rullalle. Palmikkoa tehdessä tuli niin lapsuusmuistot mieleen, kun jo n. 10-vuotiaana rakastin tehdä isoja palmikoita. Minusta oli silloin ihana seurata, kun kuvio kasvaa, ja siltä tuntuu edelleen!

Neuloin pipon pitkillä puikoilla, joten takana on sauma. Käytän niin harvoin pyöröjä, ettei minulla ollut sopivaa, vaikka tässä pyörö + sukkapuikot lopussa olisi parempi. Pipo on 24 cm korkea. Aloin vähitellen kaventaa 12 cm:n jälkeen. Palmikon kohdalla ei ole muuten kavennuksia paitsi palmikon nurjasta pohjasta kavensin kummmallakin puolella palmikkoa 3 s loppuvaiheessa. Sillä kohtaa itse palmikko on kapeampi.

8 kommenttia :

 1. Ihanan värinen pipo ja pidän myös palmikoista, nuorena niitä opeteltiin ja ne sopivat niin moneen neuletyöhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmikoita on tosiaan kiva tehdä, kun vaan keksisi, minne kaikkialle laittaa niitä! Useimmiten teen aika kirjavia töitä, niihin on vaikeampi upottaa palmikkoa :)

   Poista
 2. Hieno pipo! Ja tuo lanka on varmaan tosi suloisen pehmeää- itse vain hiplailen kaupassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan vaarallista oli ostaa tuota lankaa, kun en niin kallista voisi mitenkään alkaa käyttää säännöllisesti, ja se oli ihana neuloa!

   Poista
 3. Upea pipo. Se ettei pipo kutita on tosi tarkeää, lankaa hiplailen miekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on lapsuudesta jäämyt oikein kauhu siitä, että aina hiusraja kutisi karkeista pipoista :)

   Poista
 4. Mulla on yksi cashmir huivi, ja se on ihanan pehmoinen ja lämmin. Mitä tuon pipon hinnaksi tuli, siis lankojen hinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka on aika kallista, mutta riittoisaa. Sitä meni vain 1½ 25 gramman kerää. Se osa langasta maksoi n. 23 euroa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger