keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Pitsihuivi


Pitsihuivi oli yhden tyttären joululahja. Hän käyttää paljon hippityylisiä vaatteita ja asusteita ja pitikin tästä paljon.Hän käyttää sitä kaulahuivina siten, että alakärki riippuu rinnan päällä ja päät on sidottu edessä.

Kuvio löytyi kirjasta Blueprint Crochet, tosin muuttelin silmukkamääriä. Kuvio oli nopea oppia ulkoa ja myös nopea virkata. Yhdistin kuviot suoraan virkkaamalla kunkin kuvion viimesellä kerroksella. Yksi kuvio on tällainen:


Lanka oli ihanaa virkata! Se on itse asiassa sukkalanka, hiukan venyvä Online Supersocke. 41% puuvillaa, 39% villa + polyamidia ja polyesteriä. Lanka tuntui ja näytti aivan samalta kuin paljon käyttämäni Hot Socks Cotton stretch. Se on sukissa osoittautunut valtavan kestäväksi eikä pesujen myötä muutu miksikään. Käytin työssä lankaan nähden liian isoa koukkua. Suositus on 2½-3, käytin koukkua 4.

Tässä valmis huivi kasteltuna ja blokattuna, neulasin siis pyyhkeitten päälle jumppa-alustaani, jota käytän tähän tarkoitukseen:


Yläreunassa on pouolikkaita kuvioita.


Yläosan kärjessä on 1/4-kuvio.


Puuttuu vielä kuva huivista tyttären päällä, lisään, kun taas nähdään!

Onnellista ja luovuuden täyttämää vuotta 2015 kaikille lukijoille!

8 kommenttia :

 1. Todella kaunis virkattu huivi!

  Käsityörikasta Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 2. Upea huivi, väri vaihtuu tosi kauniisti eri kerroksilla.
  Onnellista uutta vuotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkeenpäin, kun katsoin puolivalmista huivia, huomasin, että värit olisi saanut asettua enemmän sekaisin, mutta en tehdessä kiinnittänyt siihen huomiota, vaan kiinnitin uuden kuvion minne sattui, viimeisellä kerroksella.
   Onnellista uutta vuotta!

   Poista
 3. I am in love with your shawl. So delicate, and lacy. The colorway in the yarn really worked in this pattern. I cant get over how pretty it is. I found you on AnnaMaries Link up. I have a couple things I made linked up too, if you would like to visit my blog to see them, I would appreciate it! Thanks for sharing!
  ~Crystal
  Crochet, A Day In The Life
  http://krystlewv.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm bad about answering blog comments, with FB and Instagram taking up so much time! Going to see you blog now!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger