perjantai 26. joulukuuta 2014

Virkattu kori


Kori valmistui tänään, myöhästynyt joululahja! Aatonaattona vielä etsin sopivan kokoisia sisustuskoreja tyttärelle, mutta en löytänyt. Ajoin sattumalta Jättirätin ohi ja tajusin, että voinhan virkata korit. Ostin pari kiloa ontelokudetta pussissa. Virkkasin pienen palan ja paketoin sen ja tämän viestin:


Olin saanut tarkat mitat: leveys 30 cm, syvyys 25 cm, korkeus 26 cm.

Aloitin tekemällä pohjakappaleen mittojen mukaan. Kiinteitä silmukoita edestakaisin, molemmat silmukan reunat koukulle. Koukku no. 8.

Aloituskerros ilman ketjusilmukoita. Jos tekniikka on vieras, katso lyhyt videoni http://youtu.be/eXYItiZijxM .Kun pohja oli valmis, aloin virkata ympäri sitä kiinteillä silmukoilla. Ja siitä kori muodostuukin, virkkaa vain tarpeeksi pitkään ympäri. Kulmissa pitää olla tarkkana, ettei lisää silmukoita.Alimmat 5 kerrosta otin kiinteää silmukkaa varten koukulle edellisen kerroksen molemmat lenkit. Sen jälkeen halusin koriin vaakaraitaisen kuvion, joten jatkoin ottamalla vain takimmaisen reunan silmukkaa.


Kun kori oli tarpeeksi korkea, vahvistin yläreunaa tekemällä piilosilmukoita ylimmän kerroksen silmukoihin.Kori painaa 900 g. Hiukan kädet ovat kipeät sen tekemisestä, joten teen muuta pari päivää, sitten uusi kori!

2 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger