tiistai 16. elokuuta 2016

Tilkkupeiton valmistusta kurssilla

Vietin viikonlopun tilkkupeittokurssilla Päivölän opistossa Valkeakoskella. Hieno viikonloppu! Ihana keskittyä koko ajan pelkästään ompeluun ilman mitään muuta tekemistä.


En ollut tehnyt tilkkutöitä vuosiin, enkä nytkään aio tehdä niitä säännöllisesti. Mutta on hienoa välillä tehdä muita käsitöitä kuin ne ensisijaiset harrastukset. Ompelu oli minulle yhdessä vaiheessa myös työ useiden vuosien ajan.

Meille ehdotettiin kolmea blokkia, joista valita malli peittoon. Valitsin Jacob's ladder - Jaakobin tikapuut -, koska se vaikutti helpoimmalta!

Olin jo unohtanut mm. palasten kiinnityksen ketjussa.


Opin, että kolmiot kannattaa tehdä neliöistä.
Otin itselleni kuvia yhden blokin kokoamisesta, että muistan myöhemminkin.
Tätä blokkia voi asetella monilla eri tavoilla. Pohjan "viivoista" voi luoda V-kirjaimen muotoista kuviota, salmiakkiruutumaista tai siksakia. Päädyin siksakiin.

Mainos: Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! Säästä jopa 45%
Trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.

Tässä peitto siinä vaiheessa, johon ehdin tehdä sen kurssilla. Siitä puuttuu vanu, taustakangas ja niitten tikkaaminen yhteen, eli läheskään valmis se ei ole!


Kurssilla hienoa oli myös superkiva, pieni ryhmä. Siihen vaikutti osittain kai sekin, että olimme lähes saman ikäisiä ja samantapaisissa elämäntilanteissa. Oikein huvitti yhdessä vaiheessa kun tajusin, että kaikilla oli niitä tyypillisimpiä 50-60-luvun vaihteen etunimiä!

Tämän kuvan otin ompelusalistamme klo 23:n jälkeen lauantai-iltana. Olin viimeinen lähtijä, varmaan siksi, että minulla oli ryhmästä vähitellen kokemusta tilkutöissä! Halusin kovin saada peitteen päällisen valmiiksi.


Kuten olet huomannut, rakastan kirkkaita värejä. Erään kurssilaisen kankaat olivat aivan ihania. Näin kauniit värit ja kuviot ovat niin innostavia ja tuovat energiaa!
Yli 100 vuotta vanhan kansanopiston alueella on paljon rakennuksia. Pidän paikoista, joissa on paljon historiaa. Niin monia nuoria on käynyt siellä vuosien mittaan. Omasta äidistäni tiedän, kuinka paljon kansanopistovuosi vaikutti ihmisen elämään varsinkin aikana, jolloin useimmilla ei ollut mahdollisuutta pitempään koulutukseen.

4 kommenttia :

 1. Kuulostaa tosi mukavalta kurssilta! Ihana keskittyä mukavaan tekemiseen hyvässä seurassa. Kiitos blokkien kasaamisideoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta noissa kursseissa on tosiaan se, että saa koko ajan keskittyä vain siihen tekemiseen! Kotona on aina kaikkea muuta myös :)

   Poista
 2. Mukava että viihdyit kurssilla - jos porukka olisi ollut suurempi, mukana olisi varmasti ollut enemmänkin yökyöpeleitä. Ei ole lainkaan taitotasosta riippuvainen asia, enemmänkin tilkkuhulluuden asteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hienosta viikonlopusta! Joo, halusin käyttää jokaisen liikenevänminuutin, kun kerrankin oli mahdollisuus keskittyä vain siihen tekemiseen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger