maanantai 15. syyskuuta 2014

Virkattu tuttinauha

Tyttäreni vauva Daniel käyttää tuttia, ja ne putoilevat koko ajan. Hänellä on pari nauhaa, mutta hän oli nähnyt käsintehtyjä nauhoja ja toivoi sellaisia. Nauhan teko oli minulle ihan uusi asia, joten piti ensin tutkia, miten sen saa kiinni.

Tytär halusi nauhan olevan lankaa, josta ei lähde karvoja. Daniel kuitenkin vetää sen suuhunsakin. Päätin tehdä ensimmäisen hyvin yksikertaisena kirjovirkkauksena. Toinen lanka jää siis kiinteitten silmukoiden sisään eikä näy.


Sininen lanka on puuvillaa, vihreä bambua, joita minulla oli komerossa. Nauhan pituus on 16 cm. Leveys määrittyi klipsin perusteella, vajaa 2 cm. Numeron 3 koukulla tein siihen viisi kerrosta, eli nauha on tehty pitkittäin. Aloin ensin virkata nauhaa 6 silmukalla edestakaisin, mutta en pitänyt lopputuloksesta.


Ostin klipsin Presento-askartelukaupasta Turusta. Siellä on kiva käydä. (Tämä ei ole maksettu mainos :)  ) Palvelu on hyvää pikkuostoksissakin, ja toisaalta on mukava nähdä ihmisiä, jotka harrastavat erilaisia kädentaitoja kuin itse. Edelläni jonossa ollut nainen osti ison pinon skräppäystarvikkeita.

Tutteihin voi ostaa irrallisia kumirenkaita, joihin nauha on helppo kiinnittää. Päätimme tämän ensimmäisen kanssa, että teen nauhan päähän kireän lenkin, joka vedetään suoraan tutin ympärille. Jos se ei pysy, hankimme kumirenkaita. Tai sellaisen voi ottaa käytöstä poistetusta tutista.


Edit: nauha ei pysy kunnolla paikallaan ilman kumirengasta. Nyt hankimme sellaisia, esim. täältä: www.nappikauppapunahilkka.fi/tuoteryhmat/tuttinauha-tarvikkeet/tuttirengas-sininen

3 kommenttia :

 1. Kivannäköinen tuttinauha ja Presentossa on todellakin hyvä palvelu ja valikoima!

  VastaaPoista
 2. Kiva ja toimiva tuttinauha! Tästäpä on minullekin iloa ja hyötyä. Kävin aamulla Lankamaailmassa, ostin bambu-lankaa kokeillakseni tuttinauhantekoa! :) Keitin kahvit ja poikkesin katsomaan, mitä kässäblogimaailmaan kuuluu! Kivaa kuului.
  Olin ajatellut tilata silikonisia tuttirenkaita (vai mitä ne oikeesti ovat). kiva idea tehdä lankalenkki. Klipsejä minulla onkin.
  Kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsinkin tekstiin, että lankalenkki ei tunnu pitävän kunnolla, eli minunki npitää hankkia silikonirenkaita!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger